Skip to main content

Asiantuntijamme auttavat sekä terveydenhuollon ammattilaisia että potilaita.

Potilasasiavastaava -palvelu

Potilasasiavastaava Atlaksesta saat yrityksellesi nimetyn potilasasiavastaavan. Saat myös palveluusi asiakaspalvelun, johon sinä tai potilaasi saatte nopeasti yhteyttä! Palvelun tilaaminen on helppoa ja tapahtuu tästä. Saat heti käyttöösi potilasasiavastaavan. Sopimus solmitaan vuodeksi kerrallaan.

Potilasasiavastaavapalvelu on verotuksessa vähennyskelpoinen.

Palvelun sisältö:

Saat vuodeksi käyttöösi Potilasasiavastaava.fi:n toimintaan kuuluvat palvelut kuten:

  • Toimipaikkaan esille laitettavan kirjallisen todistuksen, että käytössänne on potilasasiavastaava.
  • Verkkosivuille lisättävän bannerin tai logon, josta selviää, että käytössäsi on potilasasiavastaava.
  • Puhelinnumeron, josta toimipisteen ammattilaiset että potilaat saavat neuvoa.
Hinnastoon tästä

Lakimuutoksen vaikutukset

Eduskunta on hyväksynyt 1.1.2024 voimaan astuvan lain, joka tuo muutoksia potilasasiavastaavaten rooliin ja toimintatapaan. Termi ”potilasasiamies” muuttuu ”potilasasiavastaavaksi”, ja vastuu näiden tehtävien järjestämisestä siirtyy terveydenhuoltoyksiköiltä ja terveydenhuollon yrittäjiltä hyvinvointialueiden vastuulle. Hyvinvointialueiden potilasasiavastaavien tehtävänä on opastaa potilaita.

Laki ei edellytä yrittäjän tai terveydenhuollon ammattilaisen neuvontaa, jonka vuoksi Potilasasiavastaava Atlaksen palvelut jatkuvat ennallaan niin nykyiselle kuin uusille asiakkaillemme. Opastamme, neuvomme ja olemme asiantuntijana jatkossa niin potilaille kuin terveydenhuollon ammattilaisille parhaan hoidon ja asiakaspalvelun takaamiseksi.

Miksi valita Potilasasiavastaava.fi-palvelu

Kuka

Potilasasiavastaavanasi toimii ammattialan tunteva henkilö. Näin sekä sinä että potilaasi saatte asiantuntevaa palvelua.

Luotettavuus

Terveydenhuollon ammattilaisena luot avoimen ja luotettavan kuvan toiminnastasi, kun sinulla on käytössäsi potilasasiavastaava. Saat käyttöösi sähköisen ja kirjallisen todistuksen, jolla osoitat potilaillesi että sinulla on potilasasiavastaava.

Tuki

Saat tukea ja neuvoa potilasasiavastaavalta mahdollisissa erimielisyystilanteissa potilaan kanssa.

Keskittyminen

Voit keskittyä omaan ammatinharjoittamiseen, kun sinun ei tarvitse hoitaa ylimääräisiä paperitöitä sekä puhelinkeskusteluja epätietoisen/tyytymättömän potilaan kanssa.